Stav naší infrastruktury na status.vpsf.cz

Abyste mohli kdykoliv sledovat stav naší infrastruktury, připravili jsme přehledovou stránku, která zobrazuje aktuální situaci v datacentrech.

Při výpadku napájení minulý týden v Praze jsme přišli o standardní prostředky, které používáme pro komunikaci s členy, tj. zejména o hlášení výpadků z vpsAdminu a o naši podporu. Zachránil nás akorát účet na Twitteru a kanál na IRC, kde jsme mohli členy informovat o tom, co se děje. Chtěl jsem tuto situaci trochu zlepšit, když by se něco podobného stalo znovu.

Představuji tedy status.vpsf.cz. Jedná se o aplikaci, která průběžně kontroluje stav naší infrastruktury a vybraných služeb. Kontroly jsou automatické, tj. když něco aktuálně nepojede, hned to půjde vidět.

Stránka status.vpsf.cz běží na APU s LTE v racku v Praze, tj. nezávisle na síti od MasterDC. Připojen je na vlastní malou UPS, takže nějakou dobu vydrží běžet i při výpadku napájení v DC.

Zobrazují se tam i nahlášené výpadky/odstávky z vpsAdminu a pokud zrovna vpsAdmin nebude fungovat, informace o situaci napíšeme rovnou na status.vpsf.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *