Vyzkoušejte si klonování produkčních VPS na testovací prostředí s vpsAdminOS

Testování naší platformy vpsAdminOS se dostává do další významné fáze: můžete klonovat produkční VPS z OpenVZ na staging s vpsAdminOS.

VPS se klonují stejně jako na Playground, jen jako lokaci vyberte Staging, kde běží vpsAdminOS. Dejte pozor na checkbox „Stop“ – můžete si vybrat, jestli chcete při klonování produkční VPS vypnout pro vytvoření konzistentního snapshotu (data z paměti se zapíšou na disk). Pro pouhé otestování na stagingu to ale nemusí být potřeba a klonování tak můžete provést bez restartu produkční VPS. Klonuje se vše kromě mountů, ty jsou prozatím odstraněny.

Pokud by někdo chtěl klonovat větší VPS, nebo už na stagingu něco máte, napište prosím na podporu a navýšíme vám tam RAM/HDD, abyste se tam vešli.

Nyní očekávám větší zájem o vyzkoušení zda běží vše co potřebujete. Naším cílem je zajistit, aby následné migrace VPS probíhaly spolehlivě a z pohledu administátora VPS nebylo potřeba nic moc řešit, takže prosím hlaste vše na co narazíte, abychom se mohli připravit. Napište nám prosím i když bude vše v pořádku. Potřebujeme vědět, jak na tom jsme, co funguje a co ne

Po naklonování musí být funkční:

  • IPv4/IPv6 síť
  • vzdálená konzole
  • ideálně všechny služby ve VPS

Pokud něco z toho nepůjde, nebo něco bude vyžadovat změnu konfigurace z důvodu jiné virtualizace/kernelu, informujte nás prosím.

S migracemi všech produkčních VPS bychom chtěli začít v Q1/Q2 2019, podle toho co bude potřeba dodělat. V listopadu 2019 končí podpora OpenVZ Legacy kernelu ze strany OpenVZ teamu, takže do té doby chceme stihnout přesunout co nejvíce VPS na vpsAdminOS.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *