vpsAdmin v2.9 přináší jednoduchý monitoring VPS

Vydali jsme nový vpsAdmin, který přináší hlavně možnost jednoduchého monitoringu vašeho VPS.

Nový vpsAdmin v2.9 přináší zejména jednoduchý monitoring VPS. Není to monitorovací systém, který byste mohli využívat pro sledování stavu vlastních služeb, pracuje jen nad údaji, které vpsAdmin sbírá z VPS a nodů. Aktuálně monitoring kontroluje volné místo v datasetech, využívání CPU podle pravidel a počet přenesených dat. Monitoring jen upozorňuje, sám žádnou akci nevykoná.

Nejdůležitější je funkce sledování volného místa ve VPS, neboť už se mnohokrát stalo, že místo nečekaně došlo a na VPS se pak nedalo ani přihlásit. Takto budete o zaplněném disku včas informováni.

V každém e-mailu z monitoringu máte odkaz na tzv. acknowledge, tj. potvrzení události. Pokud událost potvrdíte, berete ji tím na vědomí a vpsAdmin o ní až do vyřešení dále nebude informovat. Lze nastavit i kompletní ignorování události, tzn. efektivně vypnutí monitoringu. Sledované události najdete ve vpsAdminu v menu Status → Monitoring.

Jestli k tomu máte nějaké připomínky, nebo to nefunguje dle očekávání, dejte prosím vědět. Další změny jsou spíše na pozadí, viz changelog.

2 comments

  1. Dobrý den, máme klienta, který u Vás má webové stránky. Můžete upřesnit, po jaké době (kolikrát denně) se přepočítává volné místo z reality do vpsAdmin? díky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *