vpsAdmin v2.2.0: nastavení času pro plánované výpadky VPS

Nová verze našeho webového rozhraní vpsAdmin umožňuje nastavit čas, ve kterém může na vašem VPS probíhat údržba.

vpsAdmin v2.2.0 umožňuje nastavit jednotlivým VPS čas, ve kterém může docházet k plánovaným výpadkům, migracím, apod. Dá se nastavit různý čas pro každý den v týdnu, či některý den úplně vynechat. Cílem je provádět plánované výpadky v co nejvhodnější dobu pro každé VPS.

Outage_windows

Tuto funkci budeme využívat zejména při migracích VPS mezi nody. vpsAdmin nyní umí migrace provádět hromadně a respektovat přitom nastavený čas k výpadku. O průběhu migrace VPS bude nově člen informován mailem.

Ve výchozím stavu mají VPS nastaveno okno pro výpadky každý den od 01:00 do 05:00. To neznamená, že bude každý den 4 hodiny výpadek, ale že v této době může dojít k plánovanému výpadku, což je např. u migrace maximálně pár minut. O těchto výpadcích budeme samozřejmě dopředu informovat.

Prosím ty, co si mohou výpadky dovolit i přes den, aby nastavení patřičně upravili.

vpsAdmin dále ukládá více informací o VPS – sleduje zatížení CPU, uptime a loadavg. Neudržuje se jen aktuální stav, ale ukládá se i historie, která je přístupná přes API. Tyto údaje sbíráme hlavně kvůli tomu, abychom mohli časem VPS automaticky rozmisťovat tak, aby byl každý node optimálně vytížen.

Verze API byla povýšena na 2.0. Vydán nový vpsfree-client, který obsahuje především opravy chyb a nový příkaz vps migrate_many pro adminy. Seznam všech změn je v poznámkách o vydání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *