První vpsFree Hackaton, pojďte s námi síťovat

Nadešel konečně čas pro nás hackaton, když si je můžou dělat americké korporace a lovit tam dušičky, pojďme taky zahackovat společně my a udělat pro sebe něco užitečného.

Ještě z toho bude otevřený dopad na další, kteří nás kopírují a používají stejné technologie. Tím líp pro všechny. Na téhle první session budeme řešit primárně networking, bylo by potřeba mezi nody zjednodušit síťování, tzn. ideálně se zbavit bondingu a OSPF. To jsou oboje technologie, které nejsou až tak průhledné a dobře debugovatelné.

Chtěli bychom i load-balancovat a vlastně tak veškerou síťovou komunikaci odbavovat čistě na L3, čili routingem. Potřebujeme připravit vzorovou konfiguraci a pořádně ji otestovat. Potom taky spolu s plánovanými „vlastními“ optickými trasami, co chceme řešit, abychom měli rychlejší a lepší konektivitu, potřebujeme obenchmarkovat, co až reálné zvládají Mikrotik CloudCore routery a jak moc se na ně můžeme spolu s těmito plány spoléhat.

Tj. čeká nás zběsilý generování trafficu a zkouška Tilera čípů ohněm. Pavlix a Janko mají v plánu pohackovat na Brutusu, tj. integrovaný management pro LAMP stack dělaný tak, jak se to má dělat (webové klikátko ano, ale nenastavuje nic přímo, nýbrž spravuje nastavení pomocí config managementu – Ansible).

Dál pravděpodobně budeme řešit nové webové rozhraní vpsAdminu a s Kubou Jirůtkou budeme řešit použití Alpine Linuxu jako základu pro vpsAdmin live distro.

Je toho spousta, takže pojedeme celý víkend v kuse. Pravděpodobnou lokací je Brmlab v Praze, už jsme s nimi předběžné dohodnuti, ale ještě pořád je možnost stočit to do Brna, pokud se najde dost lidí.

Zrovna tak je pravděpodobný víkend 3. a 4. prosince, ale taky to může být ještě ten další za týden po tom. Hlasovat můžete na Doodle.

Pokud máte opravdu aktivní zájem hackovat, zajistíme vám ubytování, přijďte se na IRC dohodnout. Samozřejmě je v plánu kontinuální přísun pizzy a club-maté (nebo obdobného zdroje kofeinu).

Přidejte se a pomozte – nebojte se, pokud úplně všemu nerozumíte všemu. Každá pomoc se hodí, práce bude dost. Ještě se můžete něco přiučit od těch, co umí o kousek víc.

Těším se na to jak čert!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *