Přednášeli jsme na konferenci CryptoFest (video)

Účastnili jsme se další konference – CryptoFest 2015. Přednášeli jsme tam o bezpečnosti kontejnerů a SSH. Podívejte se na záznam.

CryptoFest se pravidelně věnuje aktuálním bezpečnostním tématům, která samozřejmě zajímají i nás. Přispěli jsme proto za vpsFree.cz dvěma přednáškami.

Bezpečnost kontejnerové virtualizace (Pavel Šnajdr)

Kontejnery zažívají v posledních měsících velkou renesanci, spolu s projekty typu Docker a CoreOS se dostávají do povědomí linuxových adminů po celém světě velmi rychle. Nicméně často velmi zanedbanou stránkou věci je bezpečnost. Podíváme se tedy – tak trochu z rychlíku – jak jsou na tom s bezpečností kontejnery na Linuxu, jaké jsou vývojové trendy a co můžete udělat, když chcete kontejnery nasadit.

Je ještě SSH bezpečné? (Jakub Jelen)

Bližší pohled na protokol SSH, jeho vlastnosti a používané techniky, nejen ve světle útoků a zranitelností publikovaných v posledních letech. Stručné seznámení s předpoklady úspěšných útoků, jak se proti nim brání nejběžnější implementace OpenSSH a jak může bezpečnosti přispět správce serveru a uživatel s pomocí pokročilé konfigurace, nebo programů třetích stran.

Záznamy všech přednášek z CryptoFestu najdete v playlistu na YouTube.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *