OpenAlt jsme provoněli kávou a polepili logy

O víkendu jsme byli v Brně na konferenci OpenAlt, kde jsme měli stánek, kávu a vlastní program.

OpenAlt je po LinuxDays druhou velkou linuxáckou akcí a nemohli jsme tam chybět. Jako obvykle jsme otevřeli vlastní stánek, kde jsme rozdávali letáky, povídali si s lidmi a rozebírali různé nástrahy správy linuxových serverů.

Stanek

Musím poděkovat Tomáši Laštůvkovi, který se sám ozval, že by rád byl na OpenAltu na stánku, protože se mu na LinuxDays líbilo. Pomáhal úplně se vším, diskutoval s lidmi na velmi slušné technické úrovni.

Vedle našeho jsme ve spolupráci s Penerini Coffee rozbalili také improvizovanou kavárnu, ve které se všem účastníkům vařilo výborné espresso, cappuccino, filtrovaná káva a čaj. Za kávovarem stály dvě velmi sympatické slečny a návštěvníci konference si kvalitu nápojů velmi pochvalovali.

Kava

V neděli dorazil na stánek také Věroš Kaplan, který přinesl řezačku na nálepky a vyráběl ve velkém nalepovací loga našeho sdružení. Polepili jsme si s nimi notebooky a bez poskvrny nezůstal ani velký stříbrný kávovar. Sluší mu to taky.

Viktor

Na konferenci jsme se zúčastnili i s vlastním programem, já jsem měl workshop o provozu linuxových VPS. Nakonec jsem ukázal především naši webovou administraci a pár věcí okolo ní. Zúčastnilo se více než 20 lidí, z toho 16 si založilo naši testovací VPS. Už teď víme, že dva určitě zůstanou členy i nadále.

Workshop

Svou přednášku měl i Petr Krčmář, který ukazoval instalaci Debianu pomocí utility debootstrap. Využil dvou VPS na našem playgroundu – z běžící distribuce CentOS nainstaloval do druhé ho VPS základní Debian a pak ho nabootoval.

Z našeho pohledu se OpenAlt určitě vydařil, i když se návštěvníci rozprchli do osmi sálů, které vypadaly hodně prázdně. Ale to je daň za to, že se konference rychle rozrostla. Pokud jste z okolí Brna, určitě příští rok přijeďte, my tam budeme.

Pokud chcete vidět další fotografie, podívejte se do naší galerie.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *