Nejvíc členů přichází na osobní doporučení

Odkud ses o nás dozvěděl? Tuhle otázku klademe každému novému členovi už v přihlášce. Vede osobní doporučení.

Stále se nám daří rychle růst a každého nového člena se už v přihlášce ptáme, jak se o nás dozvěděl. Vzal jsem přihlášky za poslední rok, kterých bylo 408 a vybral z nich ty, kde nový člen vyplnil něco smysluplného. Tím se počet zredukoval na 308. Tady jsou výsledky:

Osobní doporučení 91
Na webu 61
Google 56
Root.cz 36
LinuxDays 15
ABCLinuxu 12
OpenAlt 12
InstallFest 10
Lupa.cz 6
Ve škole 3
Facebook 3
Twitter 2
CryptoFest 1

Vidíte, že jednoznačně nejvíc členů k nám přichází na osobní doporučení. Někdo o nás slyšel nebo je sám členem a pověděl někomu dalšímu. Reference se tedy rozhodně nevyplatí podceňovat, tady nám tvoří přibližně třetinu všech příchozích.

Hodně lidí si o nás přečte někde na webu, dost lidí přichází i z Google. Poměrně hodně lidí přivádí zmínka v médiích jako je Root.cz, ABCLinuxu.cz nebo Lupa.cz. Naposledy o nás psala právě Lupa.

Víme, že díky konferencím o sobě dáváme hodně vědět, i když mezi akcí a reakcí je velká setrvačnost. Nejvíce se v přihláškách objevují LinuxDays, OpenAlt nebo InstallFest. Naopak sociální sítě jsou na úplném konci žebříčku: Facebook nám za rok přivedl tři lidi, Twitter jen dva.

Docela zajímavé je také to, že 17 členů (!) uvedlo, že už dříve členy byli. Ukončení členství tedy rozhodně neznamená, že už konkrétního člověka nikdy neuvidíme. Když potřebuje VPS někdy v budoucnu, často si na nás vzpomene a vrátí se.

Nakonec jsem si vypsal několik zajímavých odpovědí z přihlášek: „Zaujala ma adresa vpsfree.cz v zozname mirrorov pre Arch Linux.“ Věděli jste, že provozujeme mirror různým distribucím? „Propagacia na root.cz, pomoc organizatorom na LinuxDays, Installfest.“ Jako poslední jsem si nechal info o tom, že ne každému levný server stačí. „Hledal jsem levné virtuální servery na různé pokusy. Po pár pokusech s zdarma nebo levnými servery jsem se rozhodl zkusit něco lepšího.“

1 comment

  1. Ahoj, jsem další exemplář z „reklamy“ mirrorováním Arch linux repošek, akorát já už asi 4 roky zpátky 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *