InstallFest se rozhodně vydařil, podívejte se

O víkendu proběhl osmý ročník konference InstallFest a my jsme u toho byli, přednášeli a vařili kávu.

Opět jsme se zúčastnili tradiční strahovské konference InstallFest, kam jsme přivezli několik příspěvků a automat na kávu včetně příslušenství. Kvalitně upražená zrna nám dodala Kofárna (ano, to jsou ti z LinuxDays) a kávovar nám půjčila COFFEEANDTEA.

V sobotu na konferenci přišlo přibližně 280 lidí a v neděli asi 200, takže se pěkných pár stovek kelímků kávy uvařilo. Spolu s občerstvením a malinovkou od Active 24 vytvořila naše káva výbornou atmosféru v předsálí.

Zásadní byly samozřejmě přednášky a workshopy, vše je díky Audiovizuálnímu centru Silicon Hill zaznamenané ve 4K a vy se můžete podívat na všechny přednášky. Podívejte se i do naší fotogalerie. Přednášelo opět i několik našich členů, rozhodně jejich přednášky doporučujeme.

Pavel Šnajdr a Jakub Skokan přednášeli o HaveAPI, na kterém je postavený náš vpsAdmin. Vysvětlili jeho funkci a na ovládání relé ukázali jeho univerzálnost.

Richard Marko a Ľubomír Rintel povídali o buildění Fedory pro ARMv6 na zajímavém clusteru složeném z jednodeskových počítačů PINE 64.

Petr Krčmář přednášel o Let’s Encrypt a výhodách automatizovaného generování certifikátů. Předvedl také praktické nasazení HTTPS na jeden ze svých webů u vpsFree.cz.

Věroš Kaplan přednášel o automatizovaném zpracování logů pomocí nástrojů Logstash, Elasticsearch a Kibana.

Michal Halenka představil velmi jednoduchý web server Caddy, který toho ale hodně umí, včetně napojení na autoritu Let’s Encrypt.

David Karban mluvil o automatizaci a o tom, jak snadné je vybudovat vysoce dostupnou aplikaci s použitím Ansible a Amazon AWS.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *