Byli jsme na LinuxDays 2015 (foto a video)

O víkendu proběhl další ročník konference LinuxDays a my jsme nemohli chybět.

Letos byly LinuxDays opravdu velké, registrovalo se přes tisíc návštěvníků a skutečně jich přišlo hodně. My jsme své sdružení propagovali jednak stánkem a jednak třemi přednáškami.

Musím moc poděkovat klukům na stánku, Tomáš Laštůvka a Petr Kulich tam stáli oba dny, povídali si, rozdávali čokoládky a hlavně perfektně informovali a ukazovali lidem, kdo jsme a co umíme. Kromě toho jim tam průběžně sekundovali také Jakub Jelen, David Karban a Věroš Kaplan.

Podle diskusních hloučků a střídajících se zájemců bylo vidět, že tohle téma lidi zajímá. Na stánku jsme měli nové rollupy a ubrusy a myslím, že vypadal důstojně. Ostatně, podívejte se sami na fotky v naší galerii:

vpsFree stánek LinuxDays 2015

Přímo na stánku se nikdo členem nestal, ale to asi nelze čekat. Ovšem „konferenční efekt“ a je neoddiskutovatelný, od minulého roku výrazně ubylo lidí, kteří kroutili hlavou a říkali, že nás vůbec neznají. Setrvačnost je pak velmi dlouhá a během několika měsíců teď budeme pozorovat, jak budou přibývat noví členové, kteří si na nás ve správnou chvíli vzpomenou.

Kromě toho jsme měli celkem tři přednášky v hlavním sále. Opět si je poslechly stovky lidí a pomohl také twitter, protože naše texty se objevovaly během přednášek na plátnech. Důležité je, že přednášky jsou zaznamenané a budou se ještě dlouho po konferenci přehrávat.

Jako první přednášel v tričku vpsFree.cz Jakub Jelen, který se zabýval bezpečností SSH, jeho novými i méně známými vlastnostmi a měl skutečně narváno.

V neděli jsem pak přednášel já, chtěl jsem zajímavou formou sdružení představit. Protože jsem nechtěl posluchače nudit trapnou agitkou, vydoloval jsem z našich serverů společně s Jakubem Skokanem spoustu zajímavých dat. Budou postupně vycházet i tady na blogu.

Poslední přednášku za vpsFree.cz měl David Karban, který je odborníkem na Ansible. Popsal výhody automatické konfigurace serverů a vysvětlil, že pokud to ještě někdo dělá ručně, dělá to špatně. V ukázkách pak použil čtyři naše VPS, které jsme mu na přání spustili.

LinuxDays jsou za námi, ale to rozhodně není letošní poslední konference. Za měsíc nás čeká brněnský OpenAlt a o pár dní později se podívám ještě do Karviné na Open source řešení v sítích. Také na jaro už se začínají plánovat konference, jsme pozvaní například do Bratislavy. Přijeďte se za námi určitě podívat!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *