Podpořili jsme dobrovolné hasiče, hostujeme portál DH.cz

Kromě vlastních projektů se vpsFree.cz snaží také podporovat užitečné a přínosné projekty ostatních. Teď jsme podpořili dobrovolné hasiče.

Před časem nás oslovil Jiří Blažek s nápadem hostovat u nás ve vpsFree.cz nový portál pro dobrovolné hasiče.

V rámci své bakalářské práce jsem vytvořil e-learningový portál pro dobrovolné hasiče, který je v současné době provozován na serveru ve škole, kde studuji. Současně jsem nedávno pomáhal napravit nějaké potíže s oficiálním webem sdružení a jsem zapojen do několika dalších vznikajících aktivit v oblasti IT. Aktivity pro spolek vykonávám jako dobrovolnou činnost. Ze současné spolupráce vyplynulo, že by bylo vhodné sjednotit weby sdružení (např. i kraje) pod jednu správu a to nejlépe pod VPS.

Požádal nás, zda by nebylo možné tento projekt nějakým způsobem podpořit. Velmi rychle dostal souhlasnou reakci a přidělený prostor na našem hardware. „Myslím si, že podpořit dobrovolné hasiče je samozřejmostí. Dělá mi radost vidět, že i hasiči mají zájem využívat informační technologie ve větším rozsahu, než je jenom webová vizitka. Nejlepší je, že všechno realizují na otevřených technologiích. Jsem rád, že můžeme pomoct,“ říká k tomu Pavel Šnajdr, předseda spolku.

DH_cz

Pokud vás zajímá, co na VPS se serverem DH.cz běží, pak vězte, že je to JBoss AS, Apache, mail server Postfix, MySQL a PostgresSQL databáze. „Plánují se i další věci, ale nechci předbíhat,“ řekl nám Jirka.

Na webu máme i malé poděkování v textu představujícím celý projekt:

Zde je na místě poděkovat sdružení vpsFree.cz, které pro potřeby SH ČMS poskytlo virtuální server zcela zdarma. Kromě jednoznačných technických výhod tak dojde i k jisté úspoře finanční.

V rámci podobných podpůrných aktivit u nás běží například servery LinuxDays.cz, LinuxOS.sk a Klubu Tech@SU.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *