1000 členů znamená, že jsme nic nepokazili

Před několika dny jsme překročili 1000 členů. Bylo to předvídatelné a znamená to, že jsme nic zásadního neudělali špatně.

Minulý týden jsme se dostali přes 1000 členů a už se přihlásili další, takže růst postupně pokračuje svým stabilním tempem.

pocet_clenu

Podívali jsme se na to, kolik členů je u nás přes čtyři roky. Vypadá to, že máme velmi loajální členy – více než dvě stovky z nich jsou s námi déle než čtyři roky:

  • 4-5 let: 90 clenu
  • 5-6 let: 53 clenu
  • 6+ let: 74 clenu

V současné době máme použitých 1328 IPv4 adres a 1352 IPv6. Podle našich rozsahů IP adres nám jich ještě slušná zásoba zbývá díky převodu rozsahu /21 od jedné končící slovenské firmy. Ještě můžeme dál růst.

Ještě odpovím na stejné otázky, na které odpovídal minulý týden Tomáš:

Doufal jsi v tisíc členů za šest let?

Doufali jsme v to a taky to tak vcelku vyšlo – my jsme si dělali odhady podle počtu nově příchozích členů už od začátku, jelikož s růstem počítáme při nakupování hardware, apod.

Že jsme k tisícovce došli, je pro mě potom důkazem toho, že jsme nic zásadního nepokazili a že co děláme, neubralo na smyslu.

Nějakou veselou historku máš?

Kdyá jsme zaváděli switch pro backend network, bylo to moje první střetnutí s Ciscem, práce to byla nakonec na celou noc – zatímco já jsem se bavil s IOSem, Tomáš v poklidu spal na zemi kousek od racku… a takových návštěv datacentra už za ty roky bylo mnohem víc než jedna. Na
každou z nich rádi vzpomínáme – vybaví se salva originálních nadávek na tu kterou technologii a nemůžu se nesmát.

Kam bys vpsFree.cz rád dostal?

Víc mezi lidi a dír bych víc lidí zapojil do dění. Přál bych si vidět ještě aktivnější komunitní dění a pohádkově ideálně – abychom byli známí tím, že u nás vyrůstají noví admini, kteří něco umí.

Kdy bude druhá tisícovka?

S chystaným anglickým překladem webu doufám, že dřív, než za dalších šest let.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *